3.3.10


Intervju från amplified.se


Teodoure och Janice Prix. Det är två bandnamn att lägga på minnet. Det är också de vinnande banden i årets upplaga av pop- och rockbandstävlingen Showcase.

Skövdebandet Teodoure består av sångaren Daniel de Bruin, basisten Martin Eriksson, trummisen Andreas Hjalmarsson och gitarristerna Mikael Landén och Hampus Lindén. Att stå på Storans scen under Showcase 2010 blev en kul upplevelse med bra respons från publiken.























Fredagen den 26 februari avgjordes finalen i Showcase 2010 på Storan i Göteborg. Tio band släppte loss på scen för att bedömas av en proffsjury från musikbranschen. Men bara två kunde avsluta kvällen som vinnare - Teodoure från skövde och Janice Prix från Trollhättan. - Det är jättekul. Jag bara skrek rakt ut när vi ropades upp som vinnare. Vi trodde inte ens att vi skulle vara bland de fyra bästa, säger Andreas Hjalmarsson, trummis i Teodoure. Han berättar att bandet bara har funnits sedan förra sommaren och att spelningen på Showcase var bandets tredje - någonsin. - Vi är så nya som band och hade inte väntat oss det här. Men det är ett kvitto på att vår musik är omtyckt och att vi kan fortsätta på det här spåret, säger Andreas Hjalmarsson.



Personlig musik fullsprängd med känslor

Än så länge har Teodoure släppt en EP, inspelad i replokalen. Nu har de ett gäng nya låtar på gång och ska snart spela in en ny skiva. Den här gången i en studio.
Andreas Hjalmarsson beskriver bandets musik som personlig, genuin och fullsprängd med känslor. Största gemensamma idolerna heter Oasis, även om det kanske inte är det första bandet man kommer att tänka på när man lyssnar på Teodoures musik.
- Vi försöker förmedla en känsla av gemenskap, den vi har när vi umgås, säger han.



"För att vi älskar det"
För tillfället handlar musiken främst om att ha kul och Teodoure vet inte riktigt vad de ska förvänta sig av priset de just har vunnit, det vill säga professionell hjälp att komma vidare med karriären. - Att vi vann betyder att vi måste repa mer och försöka höja oss en nivå kvalitetsmässigt. Men vi har inga jättestora förväntningar, utan hoppas mest på att vi får fortsätta att spela tillsammans, säger Andreas Hjalmarsson och fortsätter: - Vi har bästa läget just nu. Vi gör inte det här för att bli kända, utan för att vi älskar det.

1 kommentar:

  1. Just det! Ni har ett toppenläge nu...som ev kan medföra att ni får göra det ni älskar även i framtiden...i den mängd ni önskar.....så....Lycka till! Ni är riktigt bra!
    L Landén

    SvaraRadera